Silkeborg og Viborg fletter fingre

De to store kommuner Silkeborg og Viborg indgår en samarbejdsaftale for ikke at blive tromlet i den kommende kommunalreform.

Borgmestrene fra Viborg og Silkeborg underskrev i dag en samarbejdsaftale, der skal ruste de to kommuner til fremtidens kommunekort.

- Det er en erkendelse af, at vi er for små hver for sig, men også en tanke om at to kommuner af samme størrelse kan supplerer hinanden på mange områder, siger borgmester Jens Erik Jørgensen (K) og henviser til at de nuværende samarbejder ofte har involveret mindre nabokommuner på 7.000 - 10.000 indbyggere.

De to kommuner har tilsammen 100.000 indbyggere og kan dermed matche Århus. Alligevel handler det ikke om at hævde sig over for storebror, siger han.

- Vi skal ikke konkurrere med Århus. Vi er netop enige om, at vi skal være en del af en østjysk region med Århus som hovedby, siger borgmesteren.

Jens Erik Jørgensen har foreslået borgmesteren i Århus, Louise Gade (V), at indkalde til møde mellem de større kommuner i Østjylland, så man kan sætte dagsorden forud for den kommende kommunalreform.