Silkeborg og Randers rykker op

Silkeborg har vist høj klasse i denne sæson og vender nu tilbage til Superligaen efter kun et enkelt år i 1. division. Randers rykker med SIF op.

Silkeborg (SIF) sikrede sig søndag oprykning til Superligaen efter kun en enkelt sæson i fodboldens 1. division. Oprykningen blev en kendsgerning efter en 3-0 sejr på udebane over SønderjyskE.

Silkeborg har nu 67 point - fire med end Randers, der også er superligaklar med en 4-2-sejr over Brønshøj, og otte mere end Horsens, og der resterer kun en enkelt spillerunde.

Peter Degn scorede på et flot langskud for SIF efter kun 12 minutters spil, og inden pausen kunne Muhammed Akinci bringe holdet på 2-0. I kampens sidste minutter kunne indskiftede Thomas Raun bringe Viggo Jensens tropper på superligakurs med kampens tredje og sidste scoring.

Under kampen kunne Silkeborgs spillere hører stadionspeakerens meldinger fra Horsens Stadion, hvor hjemmeholdet overraskende tabte 2-4 til B1913.

- Det gjorde selvfølgelig ikke kampen dårligere at høre de meldinger. Det betød, at vi fik meget mere ro til at spille og selv afgøre det, sagde Silkeborgs anfører Ulrik Pedersen efter kampen.

- Lige nu er vi lettede, for det var jo et pres, der har hvilet på os hele sæsonen. Nu skal vi have os et par øl og lidt højt musik, og så skal vi hjem og feste, forsikrede Ulrik Pedersen. /ritzau/