Silkeborg-motorvej på plads

Efter 20 års tovtrækkeri er linjeføringen af kommende motorvej omsider på plads. Vejen skal føres gennem Silkeborg.

Beboere og erhvervsliv i Vestdanmark kan efter 20 års strid om en motorvej ved Silkeborg se frem til en løsning.

Regeringen har besluttet at skrotte den hidtidige plan om en motorvej gennem den fredede Gudenådal ved Silkeborg for i stedet at satse på en motorvej gennem den nordlige del af byen. Det oplyser transportminister Flemming Hansen (K) til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Motorvejen lukker hullet mellem Århus og Herning og er af stor betydning for erhvervsudviklingen i den nye Region Midtjylland.

- Regeringen har besluttet, at vi af hensyn til de naturmæssige værdier, som knytter sig til Gudenådalen, ikke ønsker at gennemføre den såkaldte Resendallinje, der skærer gennem dalen. Kommende generationer skal også have lov til at opleve den storslåede og unikke natur. Derfor er dette valg mellem miljø og mennesker faldet ud til fordel for miljøet, siger Flemming Hansen, der allerede i forbindelse med finanslovforhandlingerne for næste år vil reservere penge til vejbyggeriet.

Ekstraregningen for den mere miljøvenlige løsning, der skåner Gudenådalen, men til gengæld næppe vil blive populær i Silkeborg og omegn, bliver på cirka en milliard kroner. Dertil kommer, at regeringen vil bruge ekstra penge på at beskytte borgerne i Silkeborg mest muligt mod den øgede trafik og støj fra den nye motorvej.

En lille del af motorvejen bliver formentlig lagt i en tunnel for at skåne et grønt område. /ritzau/

EKSTRA:Se detaljeret kort over linieføringen gennem det østlige Silkeborg - <A href="http://www.tv2oj.dk/admin/nyheder/Upload/Dokumenter/luftsilkeborgoest.pdf" target=_blank><STRONG>klik her!</STRONG></A>Se detaljeret kort over linieføringen gennem det vestlige Silkeborg - <STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/admin/nyheder/Upload/Dokumenter/luftsilkeborgvest.pdf" target=_blank>klik her!</A></STRONG><EM>(pdf-dokumenter)</EM>