Silkeborg IF tabte til Brøndby

Silkeborg IF bragte sig foran mod Brøndby, men formåede ikke at holde føringen.

Brøndby slog lørdag Silkeborg 3-1 og fik dermed sin første sejr i elleve kampe i SAS-ligaen.

Hjemmeholdets spil i den næstsidste SAS Liga-kamp inden julepausen var i lange perioder næsten som i de gode gamle dage, men chancerne blev ikke udnyttet, og indtil otte minutter før tid lignede det endnu en nedtur foran 9291 tilskuere på Brøndby Stadion.

Men så dukkede Martin Ericsson op og sparkede returen efter et David Williams i nettet og sikrede tre hårdt tiltrængte point med målet til 2-1, inden Mike Jensen lukkede i overtiden.

Det var tydeligt, at hjemmeholdets spillere ikke havde ret meget selvtillid. Chance efter chance blev misbrugt på det skammeligste. Silkeborg var ikke kommet til hovedstaden for at underholde, men man må give bundholdet, at det spillede sin chance ved at lukrere på Brøndby-fejl og kontraangreb.

Og fejl var der nok af. Efter 12 minutter afleverede Thomas Rasmussen for kort tilbage mod Asbjørn Sennels, Silkeborg opfangede bolden, spillede med et par hurtige aflevering Holmar Örn Runarsson fri til skud. 1-0 på gæsternes første chance.

Og Silkeborg kunne nemt være kommet yderligere i front. Gæsterne havde tre reelle afslutninger i halvlegen - alle tre hamrende farlige.

Med sejren avancerede Brøndby til SAS Ligaens sjetteplads, Silkeborg ligger næstsidst. /ritzau/