Silkeborg: Besparelser vil ramme hårdt

Silkeborg Kommune skal spare 250 millioner kroner på budgettet for næste år. Både FOA og BUPL er nervøse for fremtiden.

Kommunen har fremlagt et muligheds-katalog med forslag til, hvor man kan spare. Der er otte spareområder, hvor der i alt skal spares en kvart milliard kr. Besparelser der kommer til at gå hårdt ud over især skole, ældre- og børneområderne. Hos BUPL er de rystede og overraskede over det voldsomme spareudspil.

- Det er jo et stort ansvar og vi mener, at kommunen burde have været bedre til at forudse de økonomiske problemer. Er det ikke på tide, at den kommune kommer under administration? Vi havde jo hørt, at det muligvis kunne være galt, men så galt havde vi ikke håbet, at det blev. Hele service området bliver jo berørt og alle bliver usikre, formand for BUPL i Østjylland Anne Grethe Rosenberg.

Også hos FOA i Silkeborg er der frygt for fremtiden, men de mener ikke, at byrådet er ansvarlig.

- For et halvt år siden kunne jeg som daværende medarbejder gennemskue, at økonomien ikke hang sammen. Men jeg mener ikke byrådet kan klandres - de har været bundet. I stedet vil gerne sende regningen til regeringen, fordi de stiller så stramme økonomiske vilkår op for kommunerne, siger FOA formand i Silkeborg Ulla Gram til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun frygter, at de store besparelser kommer til at gå ud over både ældre, børn og ansatte og forudser, at de ansatte vil flygte over i andre job-områder.

<a href="http://www.silkeborgkommune.dk/kommunen/presserum/pressemeddelelser/pm+-+politik+og+demokrati/silkeborg+kommune+skal+spare+250+mio-c8-+kr-c8-" target="_blank">Se flere detaljer på Silkeborg Kommunes hjemmeside her.</a>