SF: Udvidelse af E45 betyder mindre velfærd for de svageste

Venstres Britt Bager vil have mere asfalt. Det har dog sin pris, fastslår SFs Kirsten Normann Andersen

03:17

Hvis regeringen får gennemført den 2025-plan, som den har fremlagt, kan de østjyske bilister se frem til bedre vilkår.

Det fastslog Venstres Britt Bager tirsdag aften i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Folketingets 179 medlemmer tog tidligere på dagen hul på et nyt folketingsår. Ifølge Britt Bager er mange af hendes vælgere trætte af at skulle spilde tiden i køer på især E45. Derfor vil hun i det kommende år arbejde for, at den østjyske motorvej bliver udvidet. 

Læs også Vred demonstrant: Løkke bekæmper pensionister og syge

- Jeg tror, at rigtigt mange af mine vælgere er irriterede over at bruge tid på at holde i kø fx på E45. Derfor vil jeg arbejde for, at vi får gennemført vores finanslov og vores 2025-plan, for så har vi råd til at udvide E45 hele vejen fra Randers til Vejle, forklarer Britt Bager, der er valgt i Østjylland.

 

- Folk bruger rigtigt lang tid på at holde i kø. Som mor og familiemenneske ved jeg, hvad det betyder at kunne komme hjem en halv time før og have kvalitetstid i hjemmet.

Ifølge SFs Kirsten Normann Andersen vil en milliardudgift til ny asfalt på E45 betyde, at der er råd til mindre velfærd. Hun vil derfor i stedet arbejde for at mindske uligheden og sikre mere velfærd for danskerne.

Læs også Østergaard: Løkke skulle tage og læse sin tale igen

- Der er jo ingen politikere, der vil være ved, at de skærer på velfærden. Men det er det, der sker. Når Britt gerne vil bruge milliarder af kroner på at udvide E45, så bliver det på bekostning af mennesker, som kan mærke det med et kontanthjælpsloft eller ringere normering i daginstitutionen.

Se interviewet med Britt Bager og Kirsten Normann Andersen i videoen øverst i artiklen.