Selvbetjening på nyt bibliotek i Langå

Langås kommende bibliotek er i fuld gang med at blive gjort klar til borgerne. Biblioteket bliver selvbetjent i en del af åbningstiden.

Ombygningen af biblioteket i Kulturhuset i Langå er i fuld gang, og hvis det skrider frem som planlagt, kan det indvies den 30. januar.

Randers Bibliotek, som også har ansvaret for biblioteket i Langå, har modtaget støtte fra Styrelsen for Bibliotek og Medier til at lave et delvist selvbetjent bibliotek i stationsbyen i det sydvestlige hjørne af kommunen.

Borgene vil få adgang til biblioteket ved hjælp af deres sygesikringskort eller et særligt selvbetjeningskort. Adgangstiderne bliver mandag til torsdag kl. 9-19, fredag kl.9-17.30 og lørdag 9-14.

I timerne uden betjening vil der være en hotline til hovedbiblioteket i de tilfælde, hvor brugerne har brug for hjælp.

Langå Bibliotek bliver et af de første i Danmark med selvbetjening, men der er mange flere biblioteker på vej. Erfaringen fra de biblioteker, der allerede har etableret selvbetjening i en del af åbningstiden, er meget positiv, og brugerne er glade for ordningen.

- Vi glæder os meget til at tilbyde Langå og omegns borgere en bedre biblioteksservice, fortæller områdeleder Eva Bisbjerg i en pressemeddelelse.