Sejlere vil til tops ved OL

Aarhus-sejlere nomineret til østjysk sportspris

Aarhus-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen har haft et forrygende 2014, hvor de genvandt EM og sikrede VM-sølv i den olympiske bådklasse 49erFX. Men sølvmedaljerne ved VM skuffede makkerparret en smule.

Dog har deres præstationer været så gode, at sejlerne blev hædret for de flotte resultater, da de for få uger siden blev kåret til Årets Fund 2014. En prestigefyldt dansk idrætspris.

Nu kan mere hæder være på vej til de to østjyske sejlere, der er nomineret til at vinde TV 2 | ØSTJYLLANDS pris som Årets Østjyske Sportsnavn. Prisen bliver uddelt under det store awardshow DM Festen, som Aarhus Kommune i samarbejde med TV 2 | ØSTJYLLAND holder i Musikhuset i Aarhus lørdag den 24. januar.

Da Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen, der begge er i begyndelsen af 20'erne, fik hængt VM-sølvmedaljerne om halsen, var de en smule skuffede over, at de ikke var endt øverst på podiet.

- Vi havde lige vundet EM, og vi førte stævnet fem ud af syv dage, men desværre gik vi lidt ned til sidst, så derfor var vi lidt skuffede, lige da vi fik medaljerne, siger Ida Marie Baad.

Skuffelsen har lagt sig, og de to sejlere kan se tilbage på et flot 2014.

Er nærmest blevet søskende

Efter at have sejlet sammen i mere end syv år er Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen nærmest blevet som søskende med et indgående kendskab til hinanden.

- Vi kender efterhånden hinanden rigtig godt, og vi har et godt samarbejde. Vi er meget forskellige, men vi supplerer hinanden godt, siger Ida Marie Baad og tilføjer:

- Det er næsten ligesom at være søskende. Vi er altid sammen. Derfor kommer behovet også for nogle gange at være sammen med nogle andre, som ikke er sejlere.

De to østjyske sejlere bruger meget af deres tid i udlandet til træning og konkurrencer. I 2014 blev det til omkring 160 dage sammen på farten. Og 2015 ser ikke ud til at blive anderledes. Tværtimod.

Se: Kurt Kom Forbi Baad og Thusgaard

Marie Thusgaard Olsen blev student i sommer, og Ida Marie Baad har fra 1. januar i år taget orlov fra sit erhvervsøkonomi-studie på Aarhus Universitet.

Derfor kan de to sejlere nu prøve kræfter med tilværelsen som fuldtidssejlere frem mod OL i Rio de Janeiro i Brasilien.

- Det har været rart at slippe af med den dårlige samvittighed, som det giver, når man ikke lige får lavet alle sine lektier, griner Ida Marie Baad, der i de kommende år ikke skal bekymre sig om forelæsninger og afleveringer.

De to sejlere er i januar i Florida i USA, hvor årets første world cup-stævne afholdes. Ida Marie Baad fortæller, at hun er ved at være ovenpå igen, efter at et overrevet ledbånd i anklen har sendt hende på skånekost i noget tid.

- Jeg er næsten helt tilbage, men jeg kan ikke give den fuld gas endnu, siger hun.

OL i Rio de Janeiro

Det kan hun heldigvis snart. Og selvom det altoverskyggende mål for sejlerne hedder guld ved OL i 2016, så venter der en række delmål i 2015, som blandt andet kan betyde et hattrick i EM-guld.

- Vi vil gerne vinde EM igen, og så er der VM til november i Argentina, hvor vi også skal have medaljer. VM bliver det første danske udtagelsesstævne frem mod OL, så det er vigtigt, siger Ida Marie Baad.

Flotte præstationer i 2014 har betydet, at Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen har sikret Danmark deltagelse i den nye olympiske bådklasse, 49erFX, ved OL i 2016. Kun én dansk båd kan komme med, og derfor er de kommende udtagelsesstævner vigtige for de to sejlere.

- VM er første udtagelse til OL, og det vigtigste for os i de kommende år er, at vi skal med til OL, og at vi skal have medaljer dér, siger Ida Marie Baad.

Udover Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen er danserne Martino Zanibellato og Michelle Abildtrup samt orienteringsløberen Søren Bobach ved DM Festen nomineret til at vinde prisen som Årets Østjyske Sportsnavn 2014.

Du kan læse mere om Søren Bobach her

Og du kan læse mere om Martino Zanibellato og Michelle Abildtrup her