Sejlere fik fartbøder

Tirsdag eftermiddag foretog politiet i Silkeborg en razzia på søerne syd for Silkeborg. Tre sejlere blev noteret for at sejle for stærkt.

Normalt foregår de fleste politikontroller til lands, men tirsdag havde lokalpolitiet i Silkeborg skiftet patruljebilen ud med en patruljebåd. Formålet med aktionen var at tjekke om de mange sejlere på søerne overholder søreglerne.

I de godt tre timer aktionen foregik, blev der uddelt seks bøder. Tre af bøderne blev givet til fartglade sejlere, der var lidt for glade for at trykke speederhåndtaget i bund. Den ene af disse både havde heller ikke de lovpligtige redningsveste ombord.

- Man må sejle 8 knob i søerne og 5 knob i snævringerne, og de tre vi stoppede tirsdag eftermiddag sejlede væsentlig hurtigere, siger vicepolitikommissær ved lokalpolitiet i Silkeborg Keld Grosen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

To andre sejlere havde ikke registreret deres sejlbåd, som loven foreskriver, man skal.
Til sidst blev en sejler noteret for ikke at have den fornødne tilladelse til at sætte sin båd i Silkeborgsøerne.

Keld Grosen fortæller, at politiet i løbet af sæsonen der strækker sig fra august til september foretager razziaer til søs i Silkeborgsøerne omkring cirka 10 gange.