Se interview med Jyllands-Postens bladtegner

TV 2 | ØSTJYLLAND interviewede i efteråret 2006 Kurt Westergaard om konsekvenserne af hans Muhammed-tegning. Se interviewet her.

Et halvt år efter at Muhammed-krisen var på sit højeste, interviewede TV 2 | ØSTJYLLAND i efteråret 2006 Jyllands-Postens bladtegner Kurt Westergaard på hans bopæl i Århus.

Kurt Westergaard stod bag den mest omstridte af de 12 tegninger af profeten Muhammed, der i september 2005 blev bragt i Jyllands-Posten. På tegningen var profeten afbilledet med en bombe i sin turban.

Under interviewet fortalte den århusianske bladtegner, at han ikke fortrød, at han tegnede profeten Muhammed. også selv om tegningen har haft store konsekvenser for hans privatliv.

- Der har selvfølgelig været nogle ubehagelige øjeblikke, hvor man har forestillet sig de værste ting, der kunne ske med én. Det skal selvfølgelig ikke skjules, sagde han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selv om Kurt Westergaard var en af hovedpersonerne i Muhammed-krisen, har han indtil videre været forskånet for personangreb. Tidligt tirsdag morgen blev flere personer med muslimsk baggrund anholdt for at planlægge at dræbe den århusianske tegner.

Du kan se eller gense interviewet med Kurt Westergaard ved at klikke i boksen ovenfor til højre.

TV 2 | ØSTJYLLAND har desuden mere om politiaktionen i dagens tv-udsendelser.