SAS åbner base i Aarhus Lufthavn: Tre første fly lettede mandag

Mandag letter de første fly til München, Stockholm og Oslo fra Aarhus Airport, når SAS officielt åbner deres nye base ved Tirstrup

Fra i dag, mandag, bliver det meget lettere for østjyder at komme afsted mod varmere himmelstrøg til eksempelvis Mallorca og til nogle af de store skandinaviske hovedstæder.

Dagen er nemlig kommet, hvor SAS åbner de mange nye ruter fra Aarhus Lufthavn. 

quote Den satsning og markering, vi har med SAS i dag, er et vendepunkt.

Peter Høgsberg, direktør, Aarhus Lufthavn

- De nye ruter betyder flere passagerer, og det er jo derfor, vi er her. Det er vores eksistensberettigelse at servicere Østjylland, og det gør vi med at få skaffet nye ruter, som folk herfra kan benytte sig af, og som folk ude fra verden kan komme til Østjylland med, siger Peter Høgsberg, der er direktør hos Aarhus Lufthavn, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det sker med en officiel åbningsceremoni, hvor tre fly letter for første gang fra Tirstrup med kurs mod München, Stockholm og Oslo.

VIDEO: Du kan se hele interviewet med Peter Høgsberg her.

Ønske om at flyve direkte

Med det nye samarbejde mellem SAS og Aarhus Lufthavn følger seks internationale ruter til blandt andet Oslo, Stockholm og München og de mest sommerlige destinationer Nice, Mallorca og Split i Kroatien. 

Derudover bliver ruten mellem Aarhus og Malaga til en helårsrute. 

Flyene, der for første gang landede i Aarhus Lufthavn på de nye ruter, blev markeret - traditionen tro - med en dåb i vandkanoner, når flyene rammer jorden.
Flyene, der for første gang landede i Aarhus Lufthavn på de nye ruter, blev markeret - traditionen tro - med en dåb i vandkanoner, når flyene rammer jorden.

Og spørger man Peter Høgsberg selv, så er dagen i dag helt speciel.

quote Vi håber, det bliver taget rigtig godt imod i det østjyske. Vi har lyttet. Vi har fået en masse henvendelser om, at folk gerne vil flyve mere direkte, og det leverer vi nu.

Michael Hansen, salgschef, SAS, Danmark

- Den satsning og markering, vi har med SAS i dag, er et vendepunkt. Det er en nødvendig ting, som gør, at vi kan vækste endnu mere. Det er første skridt, og det er vi rigtig glade for, siger han.

Han fortæller, at flere og flere ønsker at kunne flyve mere direkte, men at det ikke altid kan lade sig gøre alle steder.

- Derfor er en af de mål, vi har her i lufthavnen, at få forbundet os med nogle gode lufthavne, hvor man kan komme videre ud i verden, siger Peter Høgsberg.

Også Michael Hansen, der er salgschef hos SAS, Danmark, kan berette, at passagerne gerne vil flyve mere direkte.

- Vi håber, det bliver taget rigtig godt imod i det østjyske. Vi har lyttet. Vi har fået en masse henvendelser om, at folk gerne vil flyve mere direkte, og det leverer vi nu, siger han.

quote Vi har mere i støbeskeen.

Peter Høgsberg, direktør, Aarhus Lufthavn

Hvis ruterne bliver taget godt imod, så vil han ikke afvise, at passagerne kan komme til at se endnu flere i fremtiden.

Der er også en stor gevinst til det østjyske erhvervsliv. Fremover vil SAS nemlig øge flyvningerne mellem Danmarks to største byer, Aarhus og København, med 20 procent.

VIDEO: Her kan du se forskellige billeder fra åbningsceremonien.

Mere i støbeskeen

Forventningerne er da også høje for direktør, Peter Høgsberg.

quote Derfor er en af de mål, vi har her i lufthavnen, at få forbundet os med nogle gode lufthavne, hvor man kan komme videre ud i verden.

Peter Høgsberg, direktør, Aarhus Lufthavn

- Forventningerne er, at det østjyske erhvervsliv og de østjyske rejsende tager godt imod ruterne, og at de vil begynde at bruge dem en hel masse, siger han.

Og fremtiden for Aarhus Lufthavn kan han allerede løfte lidt af sløret for.

- Vi har mere i støbeskeen, siger Peter Høgsberg og uddyber:

Ved indvielsen var der både lidt koldt og sødt til ganen.
Ved indvielsen var der både lidt koldt og sødt til ganen.

- Mere siger jeg ikke lige nu, men vi kan godt glæde os til en hel masse mere, siger han.

Som et konkret eksempel vil han dog gerne nævne, at de til september starter Berlin op sammen med flyselskabet Easyjet. Her har de en forventning om at kunne connecte til over 100 destinationer, som Easyjet betjener fra Berlin.

Trecifret millionbeløb 

I efteråret blev det offentliggjort, at SAS havde investeret et trecifret millionbeløb i den østjyske lufthavn. Den nyhed vakte stor glæde hos borgmestrene i henholdsvis Aarhus Kommune og Syddjurs Kommune. 

- Det er en rigtig god dag for Aarhus Lufthavn. Med det her har vi taget et meget stort spring fremad, når det handler om at skabe de ruter, som erhvervslivet har efterspurgt, sagde borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) i oktober til TV2 ØSTJYLLAND.

Her kan du se eller gense reaktionerne fra borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), og daværende borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V), da SAS og Aarhus Lufthavn offentliggjorde millioninvesteringen i efteråret. 

Den daværende borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V), øjnede med de nye flyruter muligheden for flere arbejdspladser i kommunen. 

- Når der kommer mere aktivitet her, så kommer der automatisk flere arbejdspladser, men der er også afledte effekter som for eksempel håndværkere og alle mulige andre, der skal servicere lufthavnen, siger han dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

TV2 ØSTJYLLAND sendte live fra åbningen i Aarhus Lufthavn, hvor et SAS-fly landede fra Oslo til en dåb i vandkanoner. Du kan se eller gense det her:

La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Dagens mest læste