Samsøfærge solgt

Samsø Linjen har solgt den gamle færge Sam-sine til Ærøfærgerne A/S for seks milioner kroner.

Samsø-Fonden, der ejer de tidligere Samsø Linien-færger »Kyholm« og »Sam-Sine«, har solgt sidstnævnte til Ærøfærgerne A/S for en opgivet pris på 6 millioner kroner.

»Sam-Sine« er bygget i 1979 og har siden oktober sidste år været oplagt. Det blev færgen efter Samsøtrafikken den 1. oktober 2008 overtog driften fra Samsø Linien.

Samsøtrafikken sejler på to ruter mellem Samsø og det øvrige Danmark: Dels fra Kalundborg til Kolby Kås på det sydlige Samsø, og dels fra Hou i Østjylland til Sælvig på vestsiden af Kattegat-øen.

Det nye rederi Samsøtrafikken er ejet af Nordic Ferry Services A/S, og den daglige administration varetages af Bornholmstrafikken i Rønne.

Samsø Linjen ejes af Samsø Fonden, hvis oprindelige formål var både at sikre færgefart til Samsø og at tjene penge til at støtte øens udvikling. Lige nu bygger SamsøTrafikkens en ny færge, M/F Kanhave, der skal sættes ind på Samsøtrafikkens rute mellem Sælvig og Hou i løbet af foråret 2009. Når den nye færge ankommer, er det menigen af Samsø Liniens sidste færge "Kyholm" bliver solgt.

Indtægterne fra salg af de to sidste færger, "Sam-Sine" og "Kyholm" ender i første omgang hos Samsø Fonden, der ad åre vil lade afkastet tilflyde aktiviteter indenfor turist- og erhvervsmæssige formål på Samsø.