Samarbejde: Mange ligheder hos S og DF

Vælgerne har svært ved at se forskel på landets to største partier. I kommunerne arbejder de to partier da også sammen til hverdag

02:18

1 af 2

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti blev, uden sammenligning, de to største partier efter valget i 2015.

I kommunerne arbejder de to partier tæt sammen til hverdag. Men på Christiansborg er de i hver sin blok, selv om de er enige om mange emner og går efter de samme vælgere.

- Når man ser på de politiske markeringer, så kan det måske godt undre lidt, at de ikke kan finde sammen. Hvis man tager partiernes retorik for pålydende, så står de faktisk ikke særlig langt fra hinanden, siger Rune Stubager, professor ved Aarhus Universitet.

Det kommer til udtryk i Aarhus Kommune, hvor de to partier arbejder tæt sammen.

- Vi har et tillidsfuldt samarbejde, og det, synes jeg, er dejligt. Fordi samarbejde bygger på tillid, og det går begge veje, siger Jette Skive (DF), der er rådmand for Sundhed og Omsorg ved Aarhus Kommune.

Hun bakkes op af borgmester Jacob Bundsgaard (S):

- Hvis man tager afsæt i det lokalpolitiske, så laver vi rigtig mange aftaler med Dansk Folkeparti, og vi har et både tæt og fortroligt samarbejde, siger Aarhus-borgmesteren.

Det er specielt socialpolitikken de to partier mødes om. Og det er ikke kun Aarhus Kommune samarbejdet fungerer på tværs af parti-farver. Samme mønster ses i Skanderborg Kommune.

Se hele tv-indslaget om de to partier i videoen ovenfor.