Saltlagrene svinder ind

Beholdningen af vejsalt i flere østjyske kommuner er faretruende lav. Kommer der snart mere sne, kan vejene blive særdeles glatte.

Det er koldt på toppen. Norddjurs kommune får tidligst en ny saltlevering fredag og må nu nøjes med grus. Det viser en rundringning, som TV 2 | ØSTJYLLAND har lavet onsdag.

På Samsø er det politisk vedtaget, at man ikke salter på veje, men derimod kun på fortove. Alligevel er saltlagrene næsten tomme, og leverandørerne siger, at der tidligst kommer mere om fire uger.
Vejformand John Jensen siger, at man i mellemtiden må "gruse sig ud af det".
Så hvis du støder på et par tons salt, så kommer John Jensen gerne og hjælper dig af med det.

Også i Favrskov er situationen tilspidset. Her er kun salt til det næste halve døgn. Man forventer nye leverancer i morgen, men man ved ikke, hvor meget der kommer

I Skanderborg har man været nødsaget til at spare lidt på saltet, og det har givet glatte veje. Man har nu omkring et døgns salt tilbage, men forventer nye leverancer i morgen.

Odder Kommune vurderer, at de har salt nok et par døgn mere. Derefter må de smide ren grus. Odder Kommune er på venteliste til mere salt, men ved ikke, hvornår der kommer mere.

I Syddjurs kommune har de salt til de næste tre-fire døgn, og får sandsynligvis en mindre salt levering i morgen.

Bedre står det til i Randers, hvor man regner med at kunne klare sig til mandag. Men derefter kan kommunen komme til at stå helt uden salt, hvis leverancen først kommer om tirsdagen.

Århus Kommune forventer, at saltlagrene holder til mandag den 8. februar, hvor man også regner med at få næste levering salt.

- Men kommer der noget mere hård nedbør, så kan vi løbe tør i løbet af to dage, siger John Edelberg Kyhl, der er afdelingsleder ved Natur og Vejservice, Århus Kommune.

Silkeborg er den mindst ferske af kommunerne med hele otte døgns salt tilbage.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND i aftenens udsendelser.