Salter med varmt vand

Ny, moderne saltspreder tages i brug i Odder som det første sted i Danmark

01:09

1 af 2

Der er glat på vejene i øjeblikket - men det er ikke altid, at den almindelige saltspreder er effektiv nok, når frosten for alvor sætter ind.

I Odder har de derfor taget en ny og mere effektiv version i brug.

Den nye saltspreder bruger til forskel fra de tidligere saltspredere varmt vand.

Saltsprederen har monteret et fyr for enden, som opvarmer vandet til 95 grader, inden det bliver blandet med saltet og spredt ud:

- Den forventer vi os meget af, siger Leo Kristoffersen, der er driftsleder i Vej & Park i Odder Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ved de traditionelle saltspredere er det bilerne på vejene, som er med til at skabe den friktion, der får saltet til at have en smeltende effekt - men det klarer den nye saltvogn selv.

Det er godt for pengepungen og miljøet:

- Samtidig gør det så også, at vi med denne model kan gå en lille smule ned i saltmængde med den samme effekt, så det er også godt for miljøet, siger Leo Kristoffersen.

Odder er den første kommune i landet, der har anskaffet sig den effektive saltvogn - og det har de ikke fortrudt, selvom vognen er ankommet sidst på sæsonen:

- Jeg synes allerede nu, at vi kan konstatere - det er også de meldinger, vi for fra chaufførerne - at der er en hurtigere effekt på det, lyder det fra Leo Kristoffersen.

Se den topmoderne saltspreder i indslaget øverst på siden.