Sænk farten: Politiet har fokus på hastighed i denne uge

Du kan opleve flere hastighedskontroller end normalt i den her uge. Politiet vil bekæmpe hastighedsovertrædelser med en målrettet kontrolindsats

Selvom Østjyllands Politi skærper kontrollen hele ugen, så håber operativ leder, Amrik Singh Chadha, ikke, de behøver udskrive én eneste bøde. Foto: Kaspar Wenstrup - Scanpix

130 kilometer i timen kan hurtigt blive til 140, når man suser afsted på motorvejen. Men hastighedsovertrædelser vurderes til at være den største synder, når det kommer til alvorlige færdselsuheld. Derfor har politiet over hele landet fokus på farten i denne uge med en målrettet kontrolindsats. 

Læs også Fem biler i uheld på E45: Vejen spærret

- Man er ikke fredet de andre uger, men i den her uge har vi sat lidt ekstra kræfter ind, siger Amrik Singh Chadha, operativ leder i færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

Der er især på landevejene, danskerne har svært ved at slippe speederen. Ifølge Vejdirektoratets hastighedsbarometer kører over halvdelen af trafikanterne over den tilladte grænse på disse veje. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker, skriver politiet i et Facebook-opslag. 

Forhåbentlig ingen bøder

Selvom Østjyllands Politi skærper kontrollen hele ugen, så håber Amrik Singh Chadha ikke, de behøver at udskrive én eneste bøde. 

- Det vil betyde, at folk overholder reglerne, og så er der færre menneskeliv, der går tabt i trafikken, siger han. 

Han håber på at kunne spotte en positiv tendens, og at antallet af fartsynderne er nedadgående.