Sådan tilkalder du en gratis sporhund

Hundens arbejde er gratis, så den eneste udgift er kørepenge

Mister du en ting, der har stor værdi for dig, er hjælpen nær. Hundesøgningstjenesten er stort set landsdækkende, og vagttelefonen bliver svaret hele døgnet rundt.

- Det er dog almindelige mennesker med jobs ved siden af, så vores mål er at komme ud hurtigst muligt. Nogle gange venter vi dog til dagen efter, for hvis man selv har ledt meget, skal de lige ro på færden først, forklarer hundefører Karsten Ebling til tv2oj.dk.

Jenna og Anette kan hjælpe dig med at finde forsvundne ting

Ifølge ham er der 140 hunde og førere på landsbasis, så det er kun nogle mindre øer, der ikke bliver dækket.

- Vi har sågar folk på Ærø, så det siger lidt om, hvor bredt vi når ud. Der kan dog også være nogle steder i Jylland, hvor vi er lidt længere tid om at komme ud, siger Karsten Ebling.

Vil ikke lede efter narko

Eftersøgningstjenesten er gratis, så tilkalder du en hund, skal du kun af med kørepenge til ejeren, der skal have betalt turen frem og tilbage.

- Tjenesten er en del af Danmarks Civile Hundeførerforening, og det er gennem den, vi kan finansiere tilbuddet, lyder det fra hundeføreren.

Mød helten bag cigaretfundet

Og Karsten Ebling slår fast, at der er meget få begrænsninger for eftersøgningerne.

- Vi kan finde alt, der har værdi for folk. Det kan være alt fra smykker over høreapparater til briller. Hundene kan ikke søge i vand, og så vil vi selvfølgelig heller ikke lede efter eksempelvis narko, som en har gravet ned, siger Karsten Ebling.

Et andet af de få krav, hundeførerne har, er et nogenlunde afgrænset areal, hvor genstanden er tabt. En kæmpe skov er altså for stort et område for eftersøgningen. Vagttelefonen kan fanges på tlf. 71 10 40 69.