Sådan rammer Dagmar

Stormvejr på vej mod Østjylland

Der venter østjyderne to blæsende og våde dage.

I dag, fredag, bevæger stormen Dagmar sig ind over Danmark fra vest, og lørdag vil endnu en storm ramme landet.

- Østjylland vil i dag, fredag, opleve den kraftigste vind i tidsrummet 14.00 til 17.00, siger Olaf Mathiassen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Det bliver en middelvind med op til hård eller stormende kuling fra vest på omkring 18 til 23 m/s. Der vil sammen med det komme vindstød af stormstyrke på 24 til 30 m/s, siger Olaf Mathiassen.

Se: Falck: Pas på i skovområder

Han fortæller, at Dagmar især kommer til at ramme Vestjylland hårdt, og at stormen taber noget af pusten, inden den rammer Østjylland midt på eftermiddagen.

- I Østjylland bliver det værst ved kysterne, og Samsø er også ret udsat, mens Silkeborg-området slipper billigst, siger Olaf Mathiassen.

Stormen bliver kortvarig, og det ventes ifølge DMI, at den i løbet af få timer stilner af.

Mere stormvejr lørdag

Men lørdag bliver det også blæsende, og Østjylland kan blive ramt endnu hårdere end fredag, viser de seneste prognoser fra DMI.

- Prognoserne tyder på, at det bliver mindst lige så kraftigt eller mere kraftigt end i dag, men det er stadigt en smule usikkert endnu, siger Olaf Mathiassen.

Stormen vil lørdag også være mest voldsom på Vestkysten, men det ser ud til, at den ikke taber pusten på ved ind over landet i samme omfang, som tilfældet bliver med Dagmar i dag.

- Der vil kulminationen nok ramme Østjylland i løbet af lørdag eftermiddag. De mest pessimistiske prognoser siger vindstød i hvert fald af stormstyrke og næsten orkanstyrke, siger Olaf Mathiassen.

Temperaturerne kommer fredag til at ligge på 5-8 grader i Østjylland, mens lørdag bliver en smule varmere med temperaturer op til 10 grader.

Udover blæst og lune temperaturer, bliver både fredag og lørdag meget regnfulde.