Sådan hjælper du din hund gennem nytåret

Bulder og brag er ikke guf for de firebenede. Men du kan hjælpe dem

For de fleste er nytårsaften en fest. Desværre er det ikke alle hunde, der deler vores begejstring for nytårskrudt og høje brag

Hunde og fyrværkeri ikke altid nogen god kombination. De høje lyde skræmmer nemlig hundene. Heldigvis kan ejerne dog hjælpe deres hunde gennem nytåret.

- Det er vigtigt at komme ud på en lang gåtur i løbet af dagen, så hunden er træt. Derudover har jeg sommetider ventet med aftensmaden og gemt den til klokken 23.30-00.30, hvor det er værst. Så giver jeg aftensmaden som godbidder i den times tid, hvor der skydes mest, siger Mogens Kristensen Bach, der er instruktør for hyggeholdet i Silkeborg Politihundeforening.

Hvis hunden endelig bliver bange, skal man ikke trøste den.

- Snak med den. Afled dens opmærksomhed fra det, der sker udenfor. Men man skal ikke trøste den, ignorer det og snak normalt med den, siger Mogens Kristensen Bach.

DMI om nytårsvejret: Det kan blive noget snask

I anledning af nytår har Dansk Kennel Klub (DKK) lavet 10 gode råd til, hvordan hundene bedst kommer gennem nytårsaften:

1 - Medicin til bange hunde

Er din hund meget bange for fyrværkeri, så bør du hurtigst mulig tale med en dyrlæge om muligheden for at hjælpe hunden med angstdæmpende medicin i den periode, hvor den er mest bange.

2 - Kosttilskud til utrygge hunde

Er din hund kun lidt utryg ved fyrværkeri, kan du overveje at hjælpe den med tryghedsskabende kosttilskud som Zylkene eller Adaptil, der fås i håndkøb.

3 - Husk snoren

Hvert år bliver hunde og ejere overraskede af fyrværkeri - nogle gange med virkelig tragisk resultat, fordi hunden løber væk eller bliver påkørt. Hold derfor hunden i snor, når den luftes ude og i haven - med mindre haven er sikkert hegnet ind.

4 - Husk halsbånd og hundetegn

Hvis uheldet er ude, og hunden løber væk, er det vigtigt, at hunden har halsbånd på og bærer et gyldigt hundetegn, så personen der finder hunden dels kan holde fat i hunden og dels kan ringe på et mobilnummer og få fat i ejeren.

5 - Kør hunden træt med motion

Selve nytårsaften skal hunden luftes senest ved 21-tiden. En god lang tur i skoven eller på stranden i løbet af dagen, vil gavne hunden og gøre den mere rolig om aftenen. Giv hunden et kødben for at fjerne hundens fokus fra larmen udenfor

Bliver Chili Klaus nævnt i nytårstalen?

6 - Hold hunden inde

Tag ikke hunden med ud kl. 24 nytårsaften. Heller ikke selv om den virker ligeglad med fyrværkeriet. En vildfaren raket eller et kanonslag kan risikere at give hunden en forskrækkelse for livet.Hunde kan også finde på at løbe efter raketter, som ikke kommer rigtigt til vejrs og tage dem i munden med frygtelige ulykker til følge

7 - Lad hunden søge skjul

Er hunden bange, så træk gardinerne for for at undgå lysglimt, og spil musik, der kamuflerer støjen. Lad hunden opholde sig i et rum sammen med sin familie.

8 - Fest og gæster

Har man fest og gæster, kan den bange hund med fordel anbringes i fx soveværelset, hvor den kan høre familien. Døren bør låses, så gæster ikke ved et uheld får lukket hunden ud.

9 - Tag en venlig snak med naboerne

Især børn og unge. Fortæl at I har en hund, som er eller kan blive bange for fyrværkeri, og mind dem om, at fyrværkeri kun må afskydes fra d. 27. dec. - 1. jan.

10 - Dagene efter

I dagene efter nytår, skal du forsat holde hunden i snor, når du færdes ude. Selvom man kun lovligt må fyre fyrværkeri af til og med den 1. januar, så ved vi, at det sker helt ind i januar. Vær også opmærksom på fyrværkerirester, som hunden kan finde på at forsøge at samle op og bide i.

Sne Molsbjerge

Snevejr rammer dele af Danmark onsdag - her kan der falde mest

lashes

play Kirsten blev fuppet af Copenhagen Lashes: - Det er noget svineri

20210105-152010-L-1920x1280we

Den britiske coronavariant er i vækst, siger Heunicke

Oustruplund ved Kjellerup

playUnik historisk ejendom til salg til spotpris - få en højskole med

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201214-114918-L-1920x1280we

playDansk forskning: Lyntest er bedre end først antaget