Så let kommer tyven ind

Tidligere indbrudstyv: Sådan sikrer du dig bedst

02:13

1 af 2

Det kan være svært at holde tyven på afstand. Men på et borgermøde på Aarhus Universitet tirsdag aften fortalte en tidligere indbrudstyv, hvordan man ifølge ham sikrer sig bedst mod uønskede gæster.

- Få skal-sikret ordentligt, få det gjort svært for tyven at komme ind, så han skal larme, få ham gjort synlig, få hækken klippet ned, få nogle naboer, der lige stikker hovedet ind over, når de kan se, at der er en fremmed inde og sige: "Hvem søger du?", fortæller tidligere indbrudstyv Robert Nyborg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: - Man er jo lidt rystet

Alene i Aarhus Kommune var der ifølge Danmarks Statistik hele 2623 indbrud sidste år. Og det er da heller ikke svært for en tyv at komme ind i folks hjem, fortæller Robert Nyborg:

- Tyve sekunder, så står jeg inde i de fleste hjem. Længere tid tager det ikke, siger han.

Ifølge ham er det for eksempel vigtigt, at man også husker ikke at lade sine nøgler hænge i et nøgleskab ved hoveddøren. Det giver nemlig indbrudstyven let adgang til bilen:

Se også: Holder tyvene væk

- Ofte er bilnøglen også deri, så har man også kørelejlighed hjem. Få nu de nøgler gemt af vejen - de skal jo ikke hænge tilgængeligt for mig, siger han.

På aftenens borgermøde var der desuden repræsentanter til stede fra Det Kriminalpræventive Råd, Østjyllands Politi, Aarhus Kommune og TrygFonden.

Hør Robert Nyborg fortælle mere i videoen øverst på siden.