Så er varmepengene på vej

Den langtrukne sag om Århus Kommunes tilbagebetaling af penge, som forbrugerne har betalt for meget, ser ud til at være slut.

De kommende uger får omkring 50.000 østjyske fjernvarmekunder og cirka 600 udlejere, boligforeninger og ejerforeninger tilbagebetalt de penge, som de indtil 2007 betalte for meget for fjernvarmen.

- Vi har identificeret næsten alle vores direkte fjernvarmekunder fra perioden 2004 - 2006. Vi arbejder dog fortsat på at finde frem til de sidste fraflyttede kunder, så alle - så vidt muligt - får udbetalt deres andel af varmepengene, fortæller afdelingschef Elsebeth Arendt fra AffaldVarme Århus.

Dermed ser det ud til, at der omsider er sat punktum i en langtrukken sag. Den begyndte i maj 2007 og har siden da været årsag til flere politiske slagsmål.

I alt har forbrugerne betalt omkring 600 millioner kroner for meget for fjernvarmen. De penge betaler kommunen nu tilbage i fire bølger i løbet af februar 2010.

Kommunen begynder tilbagebetalingen til beboere i postnummeret 8000 Århus C og fortsætter så op til 8541 Skødstrup, som vil modtage deres opgørelser og udbetalinger i sidste bølge i slutningen af februar.

Det er nøje regnet ud, hvad den enkelte kunde skal have udbetalt, og hele udregningen
vil være synlig i de udsendte opgørelser.