Så er festen i gang

Traditionen tro forsøgte festivalgængerne at vælte hegnet ind til Skanderborg Festivals campingplads.

Festivaldeltagerne i dette års Skanderborg Festival skulle egentlig først have slået teltpløkkerne i jorden i morgen kl. 16, men for få timer valgte festivalarrangørerne alligevel at åbne for flere tusind ivrige mennesker, der var ved at vælte hegnet ind til campingpladsen.

Vagterne havde tidligere på dagen givet de ventende klar besked om, at hegnet først ville blive fjernet tirsdag som planlagt. Men efter massivt pres fra folkemængden, ændrede de mening og fjernede hegnet klokken 12.15.

- Vi kunne se flere og flere vagter i gule veste og de råbte, at vi måtte komme før ind på pladsen, hvis vi opførte os pænt. Og pludselig råbte de: 'Vi åbner om et minut', og så gik der totalt panik i folk," fortæller festivalgænger Anne Gadeberg, der oplevede begivenhederne på tæt hold.

Talsmanden for Skanderborg Festival, Poul Martin Bonde, forklarer, at hegnet blev fjernet af sikkerhedsmæssige årsager.

"Der var flere tusinde, der stod og ventede og på grund af regnen valgte vi at åbne hegnet, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Så allerede nu er flere tusinde feststemte mennesker ved at slå telte op og gøre klar til de første bands, der går på scenerne på onsdag.