S vinder på kommunalvalget

Partiets stærke position i kommunalvalgkampen i blandt andet Århus smitter af på landspolitikken.

Foto: Colourbox

Socialdemokraterne står styrket i ny meningsmåling. Det er partiets stærke position i kommunalvalgkampen, som smitter af på landspolitikken. Det skriver metroXpress.

Socialdemokraterne vinder terræn, mens Venstre og Det konservative Folkeparti går en smule tilbage i forhold til for en måned siden. Da SF også står til minimal fremgang, står oppositionen stadig til at vinde regeringsmagten, hvis der var valg i morgen. Det viser en ny meningsmåling for november måned, som YouGov Zapera har foretaget for MetroXpress.

- Socialdemokraternes markante profiler i den kommunale valgkamp kan spores i landspolitikken, siger politisk kommentator ved TV 2, Henrik Qvortrup, til metroXpress.

- Vi ser socialdemokrater som Frank Jensen i København og Nicolai Wammen i Århus, der står meget stærkt i kommunalvalgkampen. Det smitter af på de landspolitiske målinger, siger Henrik Qvortrup til avisen.

Han påpeger, at sporene efter den kommunale valgkamp også kan ses ved at Dansk Folkeparti er gået tilbage i meningsmålingerne i forhold til oktober måned.

DF er ikke et parti, der har tradition for at markere sig stærkt i kommunalvalgkampen, siger Henrik Qvortrup.

Journalist og politisk kommentator Niels Krause Kjær, ser S-fremgangen som en stabilisering af venstrefløjen.

- Den røde blok virker som om, den nu har fundet et stabilt niveau. Men Socialdemokraternes vælgertilslutning ligger stadig under, hvad de opnåede ved sidste folketingsvalg, siger Niels Krause Kjær til metroXpress og fortsætter:

- Tilbagegang for regeringspartierne er helt normalt midt i en valgperiode. Det er ikke en markant tilbagegang, og hvis det her er et lavpunkt for højrefløjen, skal de nok klare det, siger han til metroXpress.