S vil lovliggøre timebanksprojekt

S vil have skatteministeren til at komme med bud på, hvordan et århusianske projekt om en timebank kan udformes på lovlig vis.

Socialdemokraternes skattepolitiske ordfører, René Skau Björnsson, har onsdag bedt både socialministeren og skatteministeren komme med bud på, hvordan det århusianske integrationsprojekt om en timebank undgår at lide skibbrud på grund af lovteknik.

- Timebankidéen er en alle tiders idé, som kan være med til at skabe kulturforståelse og give de involverede bedre sociale kompetencer. Idéen er en succes i mange andre lande, hvor de ikke har problemer med misbrug. Derfor er det ærgerligt, at idéen skal falde på lovteknik, siger René Skau Björnsson.

Udmeldingerne kommer efter, at Told og Skat spændte ben for et integrations- projekt i Århus, hvor planen var at systematisere nabohjælpen ved hjælp af et timebanksystem efter amerikansk forbillede.

Systemet bruges til frivilligt socialt arbejde i udsatte områder og går ud på, at man får en times hjælp, for hver time man bruger på at hjælpe andre med alt fra lektiehjælp til rengøring.

Ligningsrådet har valgte tirsdag at følge en indstilling fra Told og Skat, der går på, at der skal betales skat af ordningen. Dermed ser det århusianske projekt ud til at falde til jorden. /ritzau/