Royale skilte i høj kurs

Tyve går målrettet efter de eftertragtede skilte

Figurer af små prinser og prinsesser i vejkanten har i den sidste uges tid mindet bilister om at lette foden fra speederen i de små byer. Det er Østjyllands færdselssikkerhedsudvalg der, i samarbejde med en række østjyske landsbyer, står bag kampagnen.

Men nu har slanger sneget sig ind i kampagnes eventyrlige budskab. Flere af skiltene er nemlig revet ned, fortæller DR Østjylland. Og det ærger sekretariatsleder ved Østjyllands færdselssikkerhedsudvalg, Jytte Nørup.
- Det er jeg forfærdelig ked af. Det er forfærdelig kedeligt, at der sker sådan noget. Det er jo ikke meningen, at enkeltpersoner skal gå ud og hente noget af det, vi sætter op langs vejene, siger hun til DR Østjylland. 

Havner måske på børneværelser
Omkring 10 skilte er revet ned eller forsøgt revet ned. Ved Østjyllands færdselssikkerhedsudvalg har man en mistanke om, at de små prinser og prinsesser pryder børneværelser rundt omkring.
- Det er en formodning, vi har. Vi har hørt historen om, at der er nogle, der synes, de er rigtig fine og gerne vil have dem hjem, fordi de er så fine, som de er, siger hun til DR Østjylland.

Der kommer ikke nye prinser og prinsesser langs vejkanten i de østjyske landsbyer, der er med i kampagnen. Kassen er nemlig tom. Til gengæld appellerer Østjyllands færdselssikkerhedsudvalg folk om at lade de resterende eventyrfigurer være, så kampagnens budskab kan nå ud til bilisterne.
- Lad nu de skilte stå, for der er et bestemt formål med dem. Vi er altså fælles om at lave det denne gang, så det er borgerne selv ude i byerne, man generer i arbejdet, siger Jytte Nørup til DR Østjylland.