Røgalarm hos farmor

Kampagne opfordrer de 20-40 årige til at sætte røgalarmer op hos ældre familiemedlemmer.

I næste uge kører BrandBevægelsens landsdækkende kampagne af stablen. Målet er at få sat røgalarmer op hos de ældre medborgere. 10 kommuner deltager i kampagnen, og Favrskov Kommune er blandt dem.

Favrskov Kommune har fået 100 røgalarmer fra foreningen BrandBevægelsen. Steen Eilenberg, beredskabschef i Favrskov Kommune, har været med til at udvælge 78 ældre borgere, der alle mangler en røgalarm.

- Statistikkerne viser desværre, at det ofte er ældre borgere, der brænder inde. De er ikke selv i stand til at sætte røgalarmer op, og måske er familien ikke opmærksomme på det. Så det kan vise sig at være en investering for livet og gøre dig til en helt i familien, siger Steen Eilenberg.

Hvert år omkommer omkring 80 mennesker i brande. En uforholdsmæssig stor del er over 67 år. Det skyldes, at ældre, ud over at være særligt udsatte, også har færrest alarmer i hjemmet, da de ikke magter at sætte dem op.

Derfor målrettes BrandBevægelsens indsats mod yngre familiemedlemmer, så de får øjnene op for problematikken - og indser, at der er behov for deres hjælp. Det kræver blot et besøg i bygge- eller supermarkedet, en hundredlap - og en tur op på trappestigen. Så kan man med rette kalde sig en helt.

www.brandbevaegelsen.dk