Rød blok: Hurtig bro-beslutning

Vil fremskynde beslutning om Kattegatbro

En ny rød regering lover, at der bliver truffet en hurtig beslutning om en fast forbindelse over Kattegat. Det skriver Avisen.dk.

Der er lagt op til, at Folketinget skal træffe beslutning om Kattegatforbindelsen i 2013. Men partierne bag en eventuel ny regering ønsker en hurtigere beslutning.

- En fast forbindelse over Kattegat vil være en fordel på alle måder. Både i forhold til vækst og job. Derfor ønsker vi i Socialdemokratiet en hurtig beslutning. Det siger den socialdemokratiske Aarhus-kandidat Nicolai Wammen, som står til at få en tung ministerpost i en ny S-ledet regering.

100 pct. for
De Radikale har som det hidtil eneste parti erklæret sig 100 procent for en Kattegatforbindelse forud for analysen.

Ifølge partiets politiske ordfører, Morten Østergaard, vil en valgsejr til oppositionen øge sandsynligheden for en fast forbindelse markant.

- Vi er mange jyder og sjællændere, der mener, at Kattegatforbindelsen er den vigtigste infrastrukturelle og vækstmæssige beslutning overhovedet. Derfor er der en god chance for, at en ny regering vil fremme processen, siger han til Avisen.dk.

SF bakker op
Også SF bakker op om planerne om en Kattegatbro.

- Det er gået alt for sløvt med at få materialer og dokumentation på bordet. Det er vigtigt, at vi så hurtigt som muligt kan får truffet en principbeslutning om, hvorvidt vi vil have den bro eller ej, siger folketingsmedlem Jonas Dahl, der er valgt i Østjylland.

Det forventes at tage syv år at bygge den 100 milliarder kroner dyre og i alt 40 km lange bro mellem Kalundborg og Aarhus syd.