Rockere har delt byer mellem sig

HA sidder på Århus. I Randers har også Bandidos adgang.

Rockergrupperne Hells Angels og Bandidos har i en detaljeret, skriftlig samarbejdsaftale fordelt områder, byer og selv værtshuse og diskoteker i Danmark imellem sig.

Det skriver Berlingske Tidende søndag.

Desuden har de to grupper aftalt, at der ikke må bedrives inkasso mellem rockerbanderne, ligesom tyveri af hinandens Harley Davidsons udløser eksklusion.

Ifølge aftalen må ingen andre rockergrupper slå sig ned i Danmark uden blåstempling fra både Bandidos og Hells Angels.

Hele regelsættet fremgår af en skriftlig »samarbejdsaftale« mellem de to tidligere dødsfjender, som Berlingske Søndag har fået adgang til.

- De to grupper er at betragte som to foreninger af kriminelle. Det er min vurdering, at det, der ligger i den her aftale, er, at de i deres respektive områder kan lave alle deres kriminelle forretninger som salg af narkotika og så videre. Samtidig sikrer aftalen, at de ikke laver dem i den andens område, siger Troels Ørting Jørgensen, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøtte Center (NEC), som overvåger rockermiljøet på landsplan.

Hells Angels' territorium dækker ifølge aftalen landets tre største byer - København, Århus og Odense.

En særaftale for København giver dog Bandidos eneret til at komme på 20 værtshuse, diskoteker og stripbarer, der alle er navngivet i aftalen.

I aftalen opereres der også med »Åben by«, der giver begge grupper ret til at være i byer som Aalborg, Randers og Horsens.

Nordjyllands to store turistbyer for unge om sommeren - Løkken og Blokhus - er der også indgået aftale om. Bandidos har fået Løkken, og HA har fået Blokhus.