Risiko for skybrud og tordenbyger over Østjylland

DMI varsler med store mængder regn fra kl. 22 og fire-fem timer frem. I Østjylland er det især Aarhus, der står for skud

Der har allerede været flere lynnedslag i Østjylland torsdag aften. Her er det fra et tidligere uvejr. Foto: Colourbox

Med de store mængder regn, der falder torsdag aften og nat, er der risiko for oversvømmede veje som her i Horsens ved en tidligere lejlighed.

1 af 2

Regnen vælter torsdag aften ned over store dele af Østjylland, og faktisk er der ifølge DMI risiko for skybrud med over 15 mm på en halv time. Især Aarhus er udsat.

- Der ligger en stribe med torden og nedbør henover Aarhus og området vest for byen. Vi er i tvivl om, det bliver decideret skybrud, men især Aarhus får meget regn, siger vagthavende hos DMI, Henning Gisselø, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Sådan bliver vejret sankthansaften

Ifølge prognoserne er det her i regionen fra kl. 22 og frem til omkring kl. 3 i nat, at der kommer allermest regn. Herefter stilner det af og rammer andre landsdele længere østpå.

- Og fronten er stærkest ved Aarhus. Djursland ser eksempelvis ikke ud til at blive så hårdt ramt, forklarer Henning Gisselø.

Læs også Skraldet flyder på Northside-plads: Bliver fjernet over tid

DMI advarer om, at torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer og risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre samt vand på kørebaner og nedsat sigtbarhed.

Udover torden og store mængder regn er der også risiko for kraftige vindstød over 15 m/s.