Risiko for skybrud og tordenbyger over Østjylland

DMI varsler med store mængder regn fra kl. 22 og fire-fem timer frem. I Østjylland er det især Aarhus, der står for skud

Regnen vælter torsdag aften ned over store dele af Østjylland, og faktisk er der ifølge DMI risiko for skybrud med over 15 mm på en halv time. Især Aarhus er udsat.

- Der ligger en stribe med torden og nedbør henover Aarhus og området vest for byen. Vi er i tvivl om, det bliver decideret skybrud, men især Aarhus får meget regn, siger vagthavende hos DMI, Henning Gisselø, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge prognoserne er det her i regionen fra kl. 22 og frem til omkring kl. 3 i nat, at der kommer allermest regn. Herefter stilner det af og rammer andre landsdele længere østpå.

- Og fronten er stærkest ved Aarhus. Djursland ser eksempelvis ikke ud til at blive så hårdt ramt, forklarer Henning Gisselø.

DMI advarer om, at torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer og risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre samt vand på kørebaner og nedsat sigtbarhed.

Udover torden og store mængder regn er der også risiko for kraftige vindstød over 15 m/s.

Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv