Risiko for skybrud i nat i den sydlige del af regionen

DMI varsler om risiko for skybrud i Odder og Horsens kommuner i nat. Torsdag fra omkring middag ser hele Østjylland ud til at blive ramt

Scener som denne fra Horsens sidste år er ikke usandsynlige igen i nat og i morgen.

Der er et voldsomt uvejr med store mængder regn på vej op mod Østjylland fra syd. Allerede i nat tyder prognoserne på, at den sydlige del af regionen - nærmere bestemt Odder og Horsens - kan få nedbøren at føle. 

- Vi har et varsel om risiko for lokale skybrud i de to kommuner. Et skybrud er defineret som 15 mm regn på en halv time, så det er da voldsomt, siger vagthavende hos DMI, Mette Wagner, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er en front med masser af regn, der lige nu befinder sig i Sønderjylland, som driver nordøst på.

Læs også Se prognosen: Første omgang med regn og torden på vej

- Sådan set hele regionen kan få kraftige byger i nat, men først fra i morgen omkring middagstid udvider vi risikovarslet om skybrud, forklarer Mette Wagner.

Fra kl. 12 torsdag er det nemlig stort set hele landet, der risikerer skybrud.

- Det er naturligvis svært at sige noget med sikkerhed, og hvad konsekvenserne kan blive er også svære at spå om. Hvis der er styr på kloaksystemer og sluser, skulle vandmængden ikke skabe store oversvømmelser. Men man ved aldrig, siger den vagthavende hos DMI. 

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Kraftig regn er, når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er, når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.
  • Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Også fredag ser desværre våd ud.

- Hele fredagen kan blive særdeles våd og blæsende. Rigtig mange mm er i spil, og så er der også risiko for kraftig regn og torden, lyder det fra vejrvært på TV2 Vejret, Per Christiansen. 

Weekenden ser foreløbig ligeledes ud til at byde på en del regn. 

Du kan hele Per Christiansens vejrudsigt fra onsdag aften herunder:

00:57 Luk video