Ripper bilen mens du afleverer børn

Pas på pung, pc og GPS, når du afleverer børn i skole eller børnehave. Gerningsmændene er skruppelløse, mener Østjyllands Politi.

Flere forældre oplever nemlig at blive bestjålet, mens de er ved at aflevere børn. Det fortæller P4 Østjylland.

54 gange siden nytår har Østjyllands Politi registreret tyveri fra biler i nærheden af skoler eller daginstitutioner - og det vel at mærke ofte i myldretiden, hvor der er masser af mennesker på parkeringspladsen.

Alene i dagtilbuddet Rundt om Egåen nord for Århus har der den seneste tid været tre tyverier fra forældre-biler. Og en af dem tilhørte Jonas Grøndal fra Skødstrup, der afleverede sit barn i vuggestuen i Egå en ganske almindelig morgen kl. 7.45:

- Og da jeg kommer ud, er der smadret en bagrude og en rude ved passagersædet, fortæller Jonas Grøndal, der fik stjålet både pung, computer, mobiltelefon, GPS og solbriller.

Og det er en ganske almindelig fremgangsmåde, fortæller politikommissær Mogens Brøndum.

- Mange gange ved gerningsmændene, at der er god mulighed for at få fat i en taske, når en af forældrene er inde for at aflevere børnene. Og de her gerningsmænd er så totalt skruppelløse og uden respekt for andres ejendom: De ved, at det kun tager et halvt minut at knuse en rude og derefter tage de værdier, der måtte ligge i bilen - og derefter er de som oftest hurtigt væk igen på en knallert, siger Mogens Brøndum.

<i>Kilde: P4 Østjylland</i>