Rimeligt at flygtninge skal flyttes

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg finder det ikke problematisk, at flygtninge bliver flyttet fra et center til et andet

02:34

1 af 2

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (V) var klar i spyttet, da hun skulle forholde sig til situationen på asylcentret i Grenaa, hvor 27 flygtninge nægter at lade sig flytte til et andet center.

- Jeg synes, det er rimeligt, at de skal flytte. Vi skal bruge stedet til nogle flygtninge-familier, og det må være sådan, at hvis man kommer til Danmark som flygtning, så må det vigtigste være, at man har livet i behold, at man har et sted at bo, og at der er nogen, der sørger for en.

Og det vil også være tilfældet, selv om de skal flytte center, siger Inger Støjberg.

Flygtninge nægter at flytte fra asylcenter i Grenaa

Hvis de planlagte asylstramninger, der skal til afstemning i folketingssalen, gennemføres, vil flygtninge som dem i Grenaa skulle vente op til tre år på at få familiesammenføring.

Men heller ikke det finder ministeren urimeligt.

- Jeg synes, det er rimeligt, for vi skal kunne følge med. For det første er der for stor tilstrømning af asylansøgere til Danmark i øjeblikket, og derefter kommer vi til at se alle familiesammenføringerne. Så vi er nødt til at begrænse antallet, så vi kan tage os godt af dem, der er her, siger Inger Støjberg.

Se hele interviewet med Inger Støjberg i tv-indslaget ovenfor.