Rigtige mænd kan også få mandeinfluenza

Lige nu snøftes og hostes der i hele landet. Det er sæson for influenza, og også den uofficielle sygdom mandeinfluenza

02:10

Jan Hammer fra DR-programmet ”Rigtige Mænd” har oplevet den på egen krop, selvom en rigtig mand i udgangspunktet ikke bliver syg.   

- Skulle det værste nu ske, at man fik influenza, så bliver man rigtig, rigtig syg, og så skal der være fuldstændig ro i huset, siger han.

00:35

Jan Hammer kendt fra "Rigtige Mænd" ved lige præcis, hvordan han vil behandles, når den hårde sygdom rammer. 

Luk video

Symptomerne på mandeinfluenza er ifølge professor i infektionssygdomme Lars Østergaard:

- At man giver udtryk for, at man har det meget skidt. Man har ondt i hovedet, hoste, ondt i muskler og led, og man har feber, siger han.

Læs også Overgangen fra sommertid giver flere depressioner

Selvom nogle kvinder måske ryster på hovedet af de stakkels mænd, så er der flere medicinske beviser på, at influenza rammer mænd hårdere.

- Under den store engelske influenzaepidemi døde flere mænd end kvinder, og det kunne tyde på, at infektionen var mere alvorlig hos mænd, siger professor Lars Østergaard.

- Der er også lavet reagensglasforsøg, hvor man har blandet influenza med kvindeligt kønshormon, og det nedbrød sygdommen hurtigere. Og det kunne jo også tyde på, at kvinder er bedre til at nakke virusset, tilføjer han.

00:58

Professor Lars Østergaard har flere gode bud på, hvordan mandeinfluenza bedst kureres. 

Luk video

Ifølge Lars Østergaard skal der medicin og en kærlig, varmblodig kvindehånd til at kurere mandeinfluenza, der desuden varer, indtil manden finder noget mere spændende at give sig til end at ligge på sofaen.

Du kan se mere om mandeinfluenza i indslaget øverst på siden.

Influenza

Influenzaepidemien varer fra oktober til maj, og få er indtil videre blevet smittet. Derimod er omkring 400 personer blevet smittet med mycoplasma luftvejsinfektion de seneste 5 uger, der føles som en langvarig, tør og generende hoste.
Kilde: Seruminstituttet