Retsordfører: Regn ikke med politiet, hvis cyklen bliver stjålet

Venstres retsordfører er klar i spyttet, når det gælder hvad borgerne skal forvente af politiet, hvis man får stjålet sin cykel

01:56

Man kan ikke regne med, at vi har politiressourcer til at efterforske cykeltyverier. Der er ikke noget at sige til at politiet fortager en vis prioritering, siger retsordfører Preben Bang Henriksen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er lige nu højsæson for cykeltyverier, og skulle man være så uheldig at miste sin cykel er der desværre ikke meget hjælp at hente hos politiet.

Hvis uheldet skulle være ude, vil de fleste melde tyveriet til politiet og regne med at der så bliver efterforsket i hvem, der måtte have stjålet cyklen.

Men det skal man ikke ifølge Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen.

- Man kan ikke regne med, at vi har politiressourcer til at efterforske cykeltyverier. Der er ikke noget at sige til at politiet fortager en vis prioritering, siger retsordfører Preben Bang Henriksen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Glem alt om din stjålne cykel: Kun 1 ud af 100 tyve sigtes

Det går ud over cyklerne

Retsordføreren henviser til de ekstra opgaver, som politiet har fået i forbindelse med terrortruslen og grænsebevogtning men også de verserende bandekonflikter i Aarhus og København, som kræver mange af politiets ressourcer.

- I disse dage, hvor kuglerne regner ned over hovedet på folk, må jeg sige at der ikke er noget at sige til, at politiet prioriterer, og det går ud over cyklerne. Det er der slet ikke nogen tvivl om, siger Preben Bang Henriksen.

Indtil videre er der i år anmeldt 3158 cykeltyverier i Østjylland, og for hele sidste år var det tal 5.938, og netop nu skal man holde særligt øje med sin cykel.

Sidste år blev kun 1,3 procent af cykeltyverierne opklaret. 

Hør retsordføreren forklare hvorfor man ikke skal forvente, at politiet efterforsker cykeltyverier ved at klikke på billedet.