Retsbygning tømt for at undgå uro

Politiet i Århus tømte retsbygningen for unge, da de chikanerede vidner i sagen

Politiet valgte i formiddag at rydde retsbygningen i Århus, da repræsentanter for det autonome venstreorienterede miljø demonstrerede ved en retssag mod en 22-årig mand, der angiveligt har tilknytning til den racistiske forening White Pride.

Ifølge en århusiansk dørvogter, som var indkaldt som vidne i sagen, blev retsbygningen ryddet af politiet, da unge tilhørere ved en fejl forvekslede ham og en dørmandskollega med støtter til den voldstiltalte 22-årige.

De to dørmænd var ifølge dørmanden i virkeligheden indkaldt for at vidne mod den tiltalte, fordi han er anklaget for at have slået en dørmand på et diskotek i Århus som led i en hævnaktion for at være blevet smidt ud fra stedet.

De unge venstreorienterede i retsbygningen misforstod angiveligt situationen og gav sig til at råbe skældsord mod vidnerne. Derefter valgte politiet at rydde bygningen for tilhørere.

Dørmanden siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han og kollegaen blev fotograferet af de unge demonstranter, da de forlod bygningen. "Det er et problem, hvis de tror, vi tilhører en eller anden politisk bevægelse. Vi skal jo arbejde i byen fremover," siger han.

Dommen i voldssagen falder mandag.