Restauratører meldt til politiet

Se, hvor mange Jobpatruljen har anmeldt

LO's jobpatrulje er i disse uger på besøg rundt omkring i det danske sommerland.

I sidste uge var patruljen på Djursland, hvor ikke alle virksomheder havde lige godt styr på reglerne.

Her blev 11 sager anmeldt til politiet. Fire af sagerne handlede om unge, som selv skænkede alkohol og de syv andre om unge, som arbejdede i lokaler, hvor der blev udskænket alkohol.

Det er nemlig ulovligt for unge under 18 år at beskæftige sig med alkohol på deres arbejdsplads, fortæller Anne Hegelund, som er koordinator hos Jobpatruljen i Østjylland:

- Tit er det, fordi restauratørerne ikke er opmærksomme på, hvordan reglerne eller ikke forstår idéen med dem. For eksempel tror nogen, at det er okay for de unge at arbejde i et rum, hvis folk kun sidder og drikker flaskeøl, eller hvis de arbejder sammen med nogen, der er over 18 år, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er ofte restaurationerne, som ikke lever op til reglerne og også der, hvor Jobpatruljen oplever at blive afvist ved døren:

- Man kan kun gisne om, hvorfor vi ikke alle steder må komme ind, fortæller Anne Hegelund.

Jobpatruljen er også rundt i Silkeborg, Aarhus og Randers, hvor der heller ikke alle steder er helt styr på reglerne. I Silkeborg er der mindst fem politianmeldelser på vej.

Hvis virksomhederne vil komme udenom reglerne omkring udskænkning, skal de skifte almindelig øl ud med letøl, lyder rådet fra Jobpatruljen.