Responce risikerer at mangle reddere

Responce, der skal stå for ambulancekørslen i blandt andet Skanderborg og Odder, får svært ved at skaffe reddere.

Responce, der har vundet licitationen om ambulance-kørsel i bl.a. Horsens-området, kan få så svært ved at ansætte tilstrækkeligt mange kvalificerede reddere, at selskabet helt må opgive - og dermed lade Falck beholde kørslen.

Det skriver Horsens Folkeblad i dag.

Falck-reddere har ikke lyst til at arbejde for Responce. Blandt de 35 ambulance-reddere hos Falck i Horsens er der tilsyneladende ingen, der har tænkt sig at søge arbejde hos Responce. Redderne i Horsens er lovet fortsat arbejde hos Falck - enten i andre byer eller med andre

opgaver i Horsens-området.

Tillidsmand Anders Vaagan siger til Horsens Folkeblad, at skepsisen mod Responce er lige så udtalt på de øvrige berørte stationer. Falckredderne giver bl.a. udtryk for, at de ikke kan stå inde for den bemanding og det antal ambulancer, Responce vil sætte ind.- Vi er ikke tøsefornærmede, men dybt bekymrede for konsekvenserne for borgerne, hvis Responce skal køre med det antal vogne og reddere, som der er lagt op til ifølge aftalen mellem regionen og Responce, siger Peder Jensen, der har 24 års erfaring som Falck-redder. Folkebladet har talt med fire reddere fra Horsens-stationen.

- Vi er ikke vidende om en eneste, der vil søge til Responce. Der er ikke engang lavet overenskomst, siger de.

Til det siger Bjarne Lastein, direktør i Responce A/S:

- Vi er fortrøstningsfulde og tror, vi kan finde det personale, vi skal bruge. Vi har kontakt med 100 i hele landet. Jeg ved godt, at der specielt i Horsens er en trodsighed og modvilje mod Responce. En hård kerrne, som fryser dem ud, der viser interesse for Responce.

Bjarne Lastein kan ikke sige, hvor mange med behandleruddannelse, som kræves af minimum én redder i ambulancen, Responce har kontakt med.

10 ambulancer med 90-100 ansatte skal under Responce dække et område fra Galten over Skanderborg, Odder, Brædstrup, Nr. Snede, Horsens og Hornsyld.