Rekordsalg af huse gør maj til årtiets topsællert

Østjylland er den landsdel, hvor der er blevet solgt flest huse i maj

4.712 villaer og rækkehuse blev solgt i maj i Danmark, og Østjylland er den landsdel, der tegner sig for flest Foto: Henning Bagger - Scanpix

Danske ejendomsmæglere måtte samlet set løbe hurtigere i maj, end de har gjort længe. For i netop den måned blev der solgt 4.712 villaer og rækkehuse i Danmark. Dermed er det højeste antal salg i en enkelt måned i hele årtiet opnået, og Østjylland er den landsdel, hvor der blev solgt flest huse.

Læs også Udviklingen er vendt: Boligsalg boomer i Odder

Det viser en opgørelse over handelsaktiviteten fra Boligsiden.dk.

Der er mange, der ser efter boliger i de byer, hvor det er let at pendle til større byer

 Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Zoomer man ind på de enkelte landsdele, er maj bedst sælgende måned i både Sydjylland, Nordjylland, Vestjylland, Østjylland og på Fyn.

I det øget salg, er der nye tendenser at spore, fortæller Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Læs også Nu skal naboer høres om kendt herregård: Det vil køberen bygge

- Det går forrygende med salget. Der er særligt godt gang i salget af villaer og rækkehuse i det jyske og det fynske, og det er en helt ny tendens, vi ser, siger hun.

Østjylland er den landsdel, hvor der er blevet solgt flest huse i maj. Det er blevet til 772.

Fordelagtig rente

Grunden til, at der er mange, der smider penge efter nye boliger på denne tid, er ifølge boligøkonomen, at renten er meget fordelagtig. Det kan være attraktivt i forhold til at tage et realkreditlån, forklarer hun.

Læs også Flest gevinster på bolighandler i Skanderborg og Aarhus

Der har længe været en tendens til, at købere søger mod større byer som København og Aarhus. Men i de nye tal, ser køberne i højere grad også efter bolig i andre områder.

Ifølge Daetz har det blandt andet noget at gøre med de høje købspriser, der er i byer og særligt i København. Det har en afsmittende effekt på områderne både nord, vest og syd for hovedstadsområdet.

Læs også Edmond har købt en mølle: - Det var ret spontant

- Det betyder, at flere spekulerer i, om de skal nøjes med 80 kvadratmeter, hvis de kan få et dobbelt så stort hus ved at flytte til Ringsted eller andre steder, hvor prisen ikke er så høj.

- Der er mange, der ser efter boliger i de byer, hvor det er let at pendle til større byer. Det er meget attraktivt, siger Birgit Daetz.

Sidste rekord, der nu er væltet af pinden, var fra juni sidste år. Her blev der solgt 4.602 villaer og rækkehuse.

01:31

VIDEO: Møgejendom til salg: Vand fosser ind og alt er rådnet. Se video om en ejendom, der var til salg og gik viralt på grund af en lidt usædvanlig ejendomsmægler-poesi. Videoen er fra februar 2018.

Luk video

Læs også Møgejendom til salg: Vand fosser ind og alt er rådnet