Regionsformand Bent Hansen klar til løntjek af chefer

Rigsrevisionen vil undersøge chefers lønvilkår i regionerne. Helt i orden, siger formanden for Danske Regioner, østjyske Bent Hansen

Helt naturligt og helt i orden. Formanden for Danske Regioner og formand for Region Midtjylland, Bent Hansen, er positiv over for Rigsrevisionens beslutning om at sætte gang i en større undersøgelse af regionale chefers løn- og ansættelsesvilkår.

Undersøgelsen skal dække alle fem regioner og kommer, efter en stikprøvekontrol i Region Syddanmark ifølge Fyens Stiftstidende har vist brud på love og overenskomster i lønudbetalinger.

- Jeg synes, det er helt naturligt i forlængelse af, at der har været nogle konkrete sager i Syddanmark, at de breder det ud og gerne vil undersøge, om det er enkeltstående eksempler, eller om der generelt er noget, der skal ses efter, siger formanden.

- Så det er helt i orden, at man foretager den undersøgelse.

Rigsrevisionens stikprøve i Region Syddanmark viste overtrædelser for flere millioner kroner gennem for store udbetalinger til en række chefer.

 Blandt andet kom det frem, at en klinikchef fik udbetalt 30 timers overarbejde hver måned uden at dokumentere timerne. Aftalen fandtes heller ikke på skrift. 

En lignende kontrol af chefernes kontrakter blev foretaget i foråret i Region Midtjylland. Her fandt revisorerne ikke de samme overtrædelser.

Det er heller ikke Bent Hansens opfattelse, at problemet går igen andre steder i landet. 

- Jeg har ikke hørt om det. Det håber jeg ikke, men man skal jo aldrig garantere. Om der er nogle eksempler andre steder, så skal det selvfølgelig frem, siger han.

Han planlægger ikke at foretage sig mere i sagen.

- Jeg har udspurgt i mit eget system i det midtjyske og fået det svar, som også Rigsrevisionen har fået, at der skulle være styr på det, fortæller han.

- Det er hver enkelt regionsrådsformand og hver enkelt region, der skal holde styr på sit eget hus.

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

Jørgen Terp Vandrefalke

play Vandrefalke yngler på østjysk grund: Nu frygter Jørgen, at de bliver stjålet

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Hest Molslaboratoriet MolsLab

Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

Dagens mest læste