Regionen skal have ny formand: Bent Hansen stopper

Bent Hansen, Region Midtjyllands mangeårige formand, siger farvel efter 35 år i politik. Jeg kan ikke løbe fra min alder, siger han

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Region Midtjylland skal have ny formand.

Bent Hansen har netop løftet sløret for, at han ikke genopstiller ved valget til november. 

Den 68-årige socialdemokratiske stemmesluger har været folkevalgt i 35 år, og det har ikke været kedeligt. 

- Mange uendeligt spændende år at tænke tilbage på med oplevelser og udfordringer og dedikerede og dygtige medarbejdere. Store beslutninger, svære beslutninger og stor ydmyghed i forhold til at være så privilegeret at have haft muligheden for sammen med mange gode kolleger at træffe beslutninger af betydning for udviklingen særligt i Viborg Amt og Region Midtjylland, siger Bent Hansen i en pressemeddelelse. 

Læs også Ekspert: Det trækker op til et Bent Hansen-farvel i utide

Bent Hansen erkender, at beslutningen om at stoppe har været svær at træffe. 

- 68 år er som sådan kun et tal, men alligevel løber ingen fra sin alder, selv om jeg fortsat forsøger at holde mig i form med badminton og løb, siger han og uddyber:

- Jeg føler mig fortsat på toppen, og vil derfor påbegynde en ny fase i mit liv med gå på mod og stor livslyst. Nogen drejebog for min fremtid har jeg ikke. Men dukker der spændende udfordringer op, er min nysgerrighed sikkert så stor, at jeg vil vurdere disse med interesse.

Bent Hansen

Alder: 68 år
Fødested: Them
Søn af banearbejder Åge Hansen og stationsbestyrer Nicoline Hansen
Uddannelse: Uddannet cand.mag. i samfundsfag og historie fra Aarhus Universitet i 1976

Karriere: Fra 1978 til 1990 var han ansat som gymnasielærer ved Viborg Katedralskole

Politik: I 1982 blev han valgt ind i Viborg Amtsråd for Socialdemokratiet. Fra 1990 og frem til amternes nedlæggelse i 2006 var han amtsborgmester i amtsrådet i Viborg
I 2005 blev han valgt som Region Midtjyllands første formand - en post, han har haft lige siden 
Ved siden af har han i en årrække været formand for Danske Regioner

Ved seneste valg fik Bent Hansen 104.000 personlige stemmer

Kommunal- og valgforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole spåede kort før jul, at Bent Hansen ikke ville genopstille.

- Mit bedste bud er, at han stopper inden valget. I mine øjne vil det være overraskende, hvis Bent Hansen meddeler, at han genopstiller, sagde Roger Buch ved den lejlighed.

Han begrundede sin vurdering med, at Bent Hansens partifælle Anders Kühnau officielt er kørt i stilling som socialdemokratisk kronprins. For få måneder siden blev han forfremmet til næstformand i regionen.

Roger Buch pegede på, at det ikke giver mening at køre sin arvtager i stilling og så selv tage en ny valgperiode som formand.

- Det ville være ulogisk og virke mærkeligt, sagde han.

Kommunal- og regionsrådsvalget foregår 21. november 2017.

Nedenfor kan du se et tidligere portræt af Bent Hansen.