Regionen flytter fedmeoperationer

I fremtiden vil regionen flytte operationerne til sygehuset i Viborg

01:44

1 af 2

Region Midtjylland og Sundhedsstyrelsen strides nu åbent om placeringen af fedme-operationer i regionen.

Stik imod en anbefaling fra Sundhedsstyrelsen har hospitalsudvalget i Region Midt foreslået at samle de fremtidige fedmeoperationer i Viborg.

Argumentet er blandt andet, at Regionshospitalet Viborg allerede i dag foretager fedmeoperationer på højt niveau.

Lægerne i Aarhus protesterer og frygter for patienternes helbred. De har sendt et protestbrev til regionen, hvor de advarer om, at mange års ekspertise går tabt, hvilket vil gå ud over patienterne:

- Nogle af de operationer og reoperationer, hvor vi skal lave operationerne om på grund af mavesår eller andre komplikationer er svære, og de er livstruende, hvis ikke man har kompetencen, siger speciallæge på Aarhus Universitetshospital Uffe Raundahl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Regionen går imod strømmen

I denne sag går regionen altså imod strømmen med at højt specialiserede funktioner samles på universitetshospitalet, men hos Region Midtjylland stoler man på, at sygehuset i Viborg er rustet til opgaven.

- Jeg bemærker, at hvis man spørger lægerne i Viborg, så synes de, at man, at det er et godt fagligt niveau, de har i Viborg, siger formanden for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Anders Künau.

Beslutningen om fedmeoperationerne skal nu godkendes i regionsrådet. Desuden skal Sundhedsstyrelsen også godkende, at operationerne samles i Viborg.

Se et tv-indslag om striden om fedmeoperationerne i videoen øverst i artiklen.