Region Midtjylland indfører elektronisk patientjournal

Region Midtjylland indfører den fælles Elektroniske Patientjournal i hele regionen fra 2011.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) glæder sig over, at processen nu er så langt fremme.

- Det er utrolig vigtigt for kvaliteten på hospitalerne, at vi får en fælles elektronisk patientjournal. Men samtidig er det afgørende, at vi får den helt rigtige løsning som også er fremtidssikret. Den løsning ser det ud til, vi har fået nu, siger han.

Tilbage i januar 2009 besluttede regionsrådet, at Region Midtjylland skal have én fælles elektronisk patientjournal. Regionsrådet besluttede samtidig at satse på den EPJ-model, som var blevet udviklet i det tidligere Århus Amt. Men inden den endelige beslutning kunne tages, skulle systemet afprøves i en fuld version på Regionshospitalet Randers og Grenaa.

Systemet havde nemlig problemer med stabilitet og svartider til stor gene for klinikerne.
Afprøvningen i Randers og Grenaa er nu gennemført, og en evaluering fra MTV og Sundhedstjenesteforskning, Center for Folkesundhed i Region Midtjylland giver en samlet set positiv vurdering af systemet.

- Det er en utrolig flot proces, de har været igennem i Randers og Grenaa. Det giver håb for det videre arbejde med at udbrede et fælles system til hele regionen, siger Bent Hansen.

Bent Hansen understreger, at beslutningen endnu ikke er taget. På forretningsudvalgets møde 8. juni bliver forslaget politisk behandlet første gang, hvorefter det formentlig er regionsrådets tur til at tage stilling, den 16. juni.