Region Midtjylland: 170 skal fyres

Sådan rammer spareplanen de østjyske hospitaler

Regionsrådet i Region Midtjylland har tidligere på året indgået forlig om en spareplan, der skal skære 699 millioner kroner af regionens budget, heraf 540 af dem inden 2016. Og nu kan konsekvensen ses på de østjyske hospitaler, da Region Midtjylland har udarbejdet en oversigt over de personalemæssige konsekvenser.

Oversigten viser, at varslet 100 omplaceringer og 170 fyringer. Det sker i en kabale, hvor i alt 620 stillinger bliver nedlagt på tværs af regionen. Dermed er det lykkedes at nedlægge 450 stillinger i forbindelse med naturlig afgang eller omplaceringer

Af de 270 nedlagte stillinger er der specielt tre faggrupper, som rammes hårdt, da der bliver skåret 50 stillinger hos bioanalytikerne, 42 stillinger hos social- og sundhedspersonalet mens 48 sygeplejersker spares væk.

Specielt de to sidste faggrupper har daglig kontakt til patienterne på Regionernes hospitaler.

- Oversigten er foreløbig, men tilbagemeldingerne fra hospitaler og administration er, at de med de iværksatte høringsprocesser næsten er i mål med de planlagte besparelser. Indenfor Psykiatri og Social påbegyndes varslingsprocesserne først til november, siger Jørn Mørup, afdelingschef Koncern HR, Løn- og Personale i en pressemeddelelse.

I det østjyske rammer besparelserne specielt Aarhus Universitetshospital, der mister 68 stillinger, mens Regionshospitalet Randers og Regionshospitalet Horsens mister henholdsvis 14 og 10 stillinger.

Regionshospital Midt mister 121 stillinger.

TV 2 | ØSTJYLLAND forsøger at få yderligere kommentarer til de nedlagte stillinger.

brændeovn

play Miljøorganisation om natligt brændeovnsforbud: Det vil slet ikke løse problemet

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave

Henrik Ullum SSI

SSI med kritik af Pfizer: I leverer ikke, det vi har aftalt

storke storkepar storkeunger Enslev

playEfter unger døde: Nu får landsby ny storkerede

politibil

Hash og baseball-bat: Første nat med visitationszone

20200618-125749-L-1920x1280we

Østjysk politiker ånder lettet op: Klar til en ny start for samarbejdet med USA