Regeringen vil udvide E45 inden for de næste to-tre år

I et udspil til Finansloven foreslår den borgerlige regering at udvide den østjyske motorvej med et ekstra spor fra Aarhus til Skanderborg

1 af 2

Nu sker der endelig noget – i hvert fald hvis man skal tro regeringen. E45 udvides, og det allerede om få år. I et udspil til de kommende finanslovsforhandlinger står der, at motorvejen mellem Aarhus Syd og Skanderborg Syd skal udvides med et ekstra spor fra to til tre. Forventningen er helt klart, at der findes opbakning til forslaget.

- Jeg tror godt, at vi kan begynde at åbne champagneflaskerne. Jeg har svært ved at forestille mig, at de andre parter i forhandlingerne vil være imod det her, lyder det fra det østjyske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) til tv2oj.dk.

01:51

Sådan her lød det fra Folketingets transportudvalg om E45, da det for nylig besøgte Østjylland.

Luk video

Helt konkret er det den relativt store midterrabat på strækningen, der skal gøres mindre for at finde plads til det ekstra spor.

- Det vil så også betyde, at denne her udvidelse vil være forholdsvis billig og komme til at koste omkring en halv milliard. Og lige netop stykket mellem det sydlige Aarhus og Skanderborg er der, hvor trafikken er tættest ifølge Vejdirektoratet, så behovet for en udvidelse er størst her, siger Michael Aastrup Jensen.

Læs også Uheld spærrede E45 - giver lang kø

Han er glad for, at det tyder på, at en af de væsentlige dele af regeringsgrundlaget ser ud til at blive effektueret.

- Når forslaget bliver vedtaget, som vi forventer, så skal vi i gang hurtigst muligt. For der skal virkelig gøres noget på strækningen nu, slår politikeren fast.

Han pointerer samtidig, at det stadig er målet at udvide E45 hele vejen fra Randers til Vejle, men der er nødt til at blive taget et skridt ad gangen.

Forslaget vil officielt blive fremlagt i begyndelsen af næste uge, når finanslovsforhandlingerne begynder.