Regeringen beskyldes for aftalt spil i sag om politiskole

Det er udtryk for aftalt spil, når regeringen vil placere politiskolen i Herning, mener østjysk DF-profil. Venstre afviser kritikken

02:02

Regeringens planer om at placere en ny politiskole i Herning møder hård kritik fra Østjylland, hvor flere kommuner har lagt billet ind på skolen.

En af de kommuner er Favrskov, og her er borgmester Nils Borring (S) ikke imponeret over regeringens håndtering af sagen.

- Vi havde selvfølgelig gerne brugt vores ressourcer anderledes, hvis vi havde vidst, at vi ikke var i spil, siger Nils Borring.

Han fortæller, hvordan Favrskov og andre kommuner har brugt kræfter på lave bud på, hvordan politiskolen kunne placeres. 

- Det er spild af tid og penge, at så mange har brugt tid og ressourcer på at lave noget godt. Jeg har set flere prospekter, og de har allesamen været rigtig fine og har garanteret også kostet penge, siger Nils Borring.

Læs også Ingen politiskole i Østjylland: Regeringen vælger Herning

Kritikken bakkes op af folketingsmedlemmerne Nicolai Wammen (S) og Hans Kristian Skibby (DF), der begge er valgt i Østjylland.

- Det har været et meget rodet og farceagtigt forløb, hvor regeringen igen og igen har udskudt, hvornår der skulle tages en beslutning, siger Nicolai Wammen.

Hans Kristian Skibby mener, der er tale om aftalt spil fra regeringens side, når den peger på Herning som hjemsted for skolen.

- Jeg synes, at det ligner aftalt spil for at sige det ligeud. Man kan ligeså godt kalde det det, det er, siger han og uddyber:

- De anbefalinger, der er kommet, med input fra 32 forskellige kommuner, der taber Herning altså både på beliggenhed, prisen og på hvor hurtig man kan få betjente ud at være aktive betjente.

Venstres Britt Bager, der er valgt i Østjylland, afviser kritikken.

- Jeg synes, at den her gang politiske drilleri er fuldstændig ude af proportion. Jeg har kæmpet for, at politiskolen kunne komme til Østjylland. Jeg skal gerne indrømme, at jeg hellere havde set, at den havde ligget i Randers, Hadsten eller Skanderborg, siger Britt Bager.

Det ventes, at den endelige beslutning om politiskolens placering træffes i forbindelse med de igangværende finanslovforhandlinger.

Øverst i artiklen kan du se indslaget, hvor flere østjyske politikere kritiserer regeringens anbefaling af Herning.