Rapport anbefaler ændringer ved Udbyhøj-færgen

En rapport anbefaler mere sikkerhed ved færgelejet i Udbyhøj, hvor en mand blev dræbt i januar. Læs rapporten her.

En rapport fra Randers Kommune slår fast, at der er behov for forbedringer af sikkerheden ved færgelejet i Udbyhøj.

Om aftenen den 10. januar kørte en 79-årig mand i havnen i sin bil og døde. Der findes ingen bom, som forhindrer biler i at køre direkte i vandet ved færgelejet, og kæden, der er den eneste afspærring, var ikke sat for.

Selv om daværende Rougsø Kommune for omkring et år siden fik at vide af Østjyllands Politi, at man skulle spærre adgangen til havnen med en bom, er der intet sket siden da.

Udover en lang række forbedringer af færgen og sikkerheden på havneanlægget, påpeger rapporten ændringsforslag til administrationen af færgedriften.

- Jeg synes vi har været meget grundige med at undersøge projektet, men med den erfaring, vi har, må vi konstatere, at der stadig dukker ting op, som vi ikke kunne konstatere ved gennemgangen på grund af uklarheder ved projektmaterialet, siger vejchef hos Randers Kommune Hans Jørgen Tougaard, der også er talsmand for gruppen, som har lavet undersøgelsen.

Projektet med at afdække manglerne ved projektet har kostet en million kroner og er foregået i et års tid. I Randers Kommune har man bevilget 3,5 millioner til at løse problemerne, og man regner med, at Norddjurs Kommune gør det samme, da man deler udgifterne.