Randers-skoler kæmper for livet

Tre skoler er truet af lukning. Blandt dem er endnu en gang den sidste kommunale midtbyskole, Hadsundvejens Skole.

Randers' sidste midtbyskole, Hadsundvejens Skole, kæmper endnu en gang for livet. På kulturelt udvalgs møde i næste uge, bliver det foreslået, at skolen lukkes som den første af tre skoler.

Foruden Hadsundvejens Skole, lyder forslaget, at også Rytterskolen og Vorup Skole skal lukkes. Hadsundvejens Skole skal efter oplægget lukke næste sommer. De to andre skoler skal lukke fra sommeren 2005.

- Det overrasker os ikke, at forslaget bliver halet op af mølposen igen, men der er ingen grund til at tro, at slaget er tabt, siger formanden for skolebestyrelsen, Carsten Olsen, til TV 2 / Østjylland.

Det er tredje gang, Hadsundvejens Skole er truet af lukning. Senest skete det for et år siden. Dengang lovede politikerne til sidst, at skolen, der er Randers' sidste kommunale skole i midtbyen, ikke var blandt de skoler, der skulle lukkes.

- Det er rigtigt, at vi er nødt til at spare på skolerne, men pengene kunne også hentes veda t forhøje klassekvotienten fra de godt 20, den er i dag til 24 eller 25, mener Carsten Olsen.