Randers reddet i SAS Ligaen trods nederlag

Randers FC spillede skidt og tabte 1-3 til Brøndby, men er stadig i den bedste række, når den nye sæson starter.

Det står klart, efter at AGF samtidig tabte på hjemmebane til OB, og dermed slutter et langt forfølgelsesløb lykkeligt for træner Ove Christensen og hans sensationshold. Paradoksalt nok kunne Randers-spillerne juble efter at have leveret en af forårets dårligste præstationer, og Brøndby, som spillede for at vinde bronzemedaljer, slap klart bedst fra opgøret.

Gæsternes spil hang bedre sammen, og med Mike Jensen i en dominerende rolle sad Brøndby på midtbanen, og der var blot spillet seks minutter, da Alexander Farnerud snittede et frispark i nettet.

Et billigt mål af den type, Randers ellers helt har undgået at få imod sig gennem forårets succesridt. Selv om Randers kort efter udlignede efter et gevaldigt roderi i Brøndby-feltet, var det stadig brøndbyerne, der var farligst, og efter en lille halv time kunne en velspillende Jan Kristiansen halvflugte de blå-gule foran på ny - en stilling der holdt til pausen.

Efter et kortvarigt Randers-pres i starten af anden halvleg sendte en ny scoring af Jan Kristiansen Brøndby yderligere i front, men kort efter indløb meddelelsen om OB's scoringer i Århus, og så kunne jublen alligevel bryde løs blandt det rekordstore publikum på Essex Park.