Randers FC videre i Europa League

Kronjyderne spillede 1-1 mod Gorica fra Slovenien og er dermed videre i Europa League uden for alvor at få sved på panden.

Det første opgør mellem de to klubber endte med en randrusiansk udesejr på hele 3-0, og dermed var spændingen om det samlede udfald stort set elimineret på forhånd.

Alligevel tog kronjyderne torsdagens returopgør på Essex Park Randers seriøst og stillede med noget nær stærkeste opstilling. Kun Alexander Fischer og Mikkel Beckmann fra den normale start-11'er var fra start henvist til bænken.

I 1. halvleg spillede Randers FC sig frem til flere chancer, der definitivt kunne have fjernet den sidste rest af spænding.

Især burde frontangriberen Yura Movsisyan have sendt kronjyderne på sejrskurs, men fra en fri position foran mål formåede han at ramme stolpen.

Trods de misbrugte chancer var der ikke grund til panderynker i Randers-lejren. Gæsterne fra ND Gorica havde ikke evnerne til for alvor at true Randers-forsvaret, og derfor var der næppe mange af de godt 2.100 tilskuere, der havde fantasi til at forestille sig, at slovenerne kunne indhente den kronjyske tre-måls-føring fra det første opgør.

<b>Spillet fri foran mål</b>
Kort før pausen lykkedes det omsider Randers FC at få omsat det spillemæssige overtag til en scoring. Mikkel Cramer blev spillet fri foran mål, hvorefter han uden problemer sendte bolden i nettet.

I 2. halvleg overlod Randers FC i højere grad initiativet til Gorica, og efterhånden som kampen skred frem sendte cheftræner Ove Christensen nogle af de mere urutinerede spillere på banen.

Godt 10 minutter før slutfløjtet lykkedes det slovenerne at udligne, men det var ren kosmetik. Gorica kunne på ingen måde true den samlede kronjyske sejr, og Randers FC er dermed videre i Europa League-kvalifikationen.

I tredje kvalifikationsrunde venter schweiziske Lausanne, der torsdag sendte Borac Banja Luka fra Bosnien-Hercegovina ud af turneringen.

Comeback til Tidiane Sane mod ND Gorica (21/7)