Randers FC tror på sin chance

Randers FC tror på, at klubben klarer skærene i den kommende sæson i landets bedste fodboldrække

Efter et års fravær er Randers FC tilbage i landets bedste fodboldrække. Og det er med stor ydmyghed og realitetssans, at kronjyderne går den kommende SAS-Liga-sæson i møde.

- Det bliver utroligt svært for os, men det gør det også for mange andre hold, fastslår anfører Ralf Pedersen.

Klubben var også at finde i det fine selskab i forrige sæson, men det lykkedes ikke at bide sig fast i rækken. Klubben spillede derfor det seneste år i Viasat Sport Divisionen, hvor man i størstedelen af sæsonen indtog førstepladsen. Mod slutningen blev randrusianerne dog ramt af gummiben, men de blev hærdet og oprykningen blev sikret i den allersidste spillerunde.

- Det giver sig selv, at vi får det svært som oprykkerhold, men på mange fronter har klubben forbedret sig, siden de var i ligaen senest. Vi står bedre rustet både organisatorisk og i spillertruppen, forsikrer en af klubbens nytilkomne, eks-FCK'eren Peter Christiansen.

- Det er godt, at vi har prøvet det før. Der er ikke mange oprykkere, der har den SAS-Liga-erfaring, vi har, fortsætter Christiansen. Venstre backen er dog langt fra det eneste indkøb, Randers har gjort sig i bestræbelserne på overlevelse i SAS-Ligaen.

Den bulgarske landsholdsspiller Todor Yanchev skal styrke den defensive midtbane, mens de to senegalesere Baye Djiby Fall og Tidiane Sane er hentet som forstærkninger til angrebet. Og netop offensiven kan meget vel blive en af oprykkerholdets akilleshæle. De har hidtil brugt mange muligheder til at score målene, men i SAS-Ligaen vil antallet af chancer blive stærkt reduceret, hvorfor kynismen skal findes frem.

- Det er klart, at vi skal være bedre til at score på vores chancer, men der er jo ingen, der går på banen for ikke at score. I SAS-Ligaen får vi måske maksimalt tre chancer per kamp, og så skal de altså puttes ind, lyder profetien fra anfører Ralf Pedersen.